Regio Amersfoort Hoofdstad van de Smaak 2012

Hoofdstad van de Smaak
In 2012 zijn vele mensen in de stad en regio Amersfoort aan de slag met lekker, lokaal en seizoensgebonden voedsel. We ontmoeten elkaar, praten over en verleiden met lekker, gezond en lokaal voedsel.
Verleiden? Jazeker, ook bij ons gaat echte liefde door de maag! Met alle smakelijke activiteiten in de Hoofdstad van de Smaak verleiden we mensen om duurzamer te eten. We stimuleren een bewuste omgang met voedsel, dat begint met vragen als: “waar komt mijn eten vandaan?”, “hoe is het gemaakt en door wie?”, “wat proef ik nu?” en “hoe ben ik door mijn voedsel met anderen en met mijn omgeving verbonden?”. Vragen die leiden tot een ontdekkingstocht naar eerlijk, gezond, smaakvol en streekeigen voedsel. Want eten is naast ‘natuur’ ook ‘cultuur’, het raakt je identiteit en verbindt mensen met elkaar en met de plek.
Regio Amersfoort als Hoofdstad van de Smaak bestrijkt al die facetten, van culinaire hoogtepunten tot agrarische economie, van een gezonde lifestyle tot een verminderde ‘ecologische foodprint’. Amersfoort ligt op het middelpunt van Nederland. In 2012 vormt het programma Hoofdstad van de Smaak de rode draad in de ontmoeting op het knooppunt van de smaak.

Doelstellingen
De motivatie voor Hoofdstad van de Smaak komt voort uit plezier, betrokkenheid, en de ambitie om enkele doelstellingen dichterbij te brengen:
* BEWUSTER. Versterkt voedselbewustzijn (in termen van herkomst, kwaliteit en impact van voedsel¬productie en –consumptie) en beter proeven wat je eet;
* KIEZEN. Meer mensen kiezen er (dagelijks) voor om gezonder en duurzamer te eten;
* AMERSFOORT. Profilering van regio Amersfoort met het ‘goede leven’, waarin genieten, kind-vriendelijkheid, groen en de relatie tussen stad en ommeland
belangrijke elementen zijn.

Voor meer informatie over de agenda van die onze Smaakhoofdstad te bieden heeft, zie zie www.hoofdstadvandesmaak.nl

Advertenties

2 thoughts on “Regio Amersfoort Hoofdstad van de Smaak 2012

  1. Hallo,
    ik wil misschien wel met mijn producten op de markt staan. waar kan ik terecht voor verdere informatie?
    groet, Nelleke

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s