Afscheid William Duterlay

williamEind december vernamen we het droevige bericht dat patissier-traiteur William Duterlay is overleden.  William was geen onbekende voor het team van Smaak van de Streek. Tijdens de markt vermaakte hij jong en oud met o.a. mini-marsepein-workshops.

William is inmiddels begraven in Frankrijk. Vrijdag 18 januari is er een afscheidsbijeenkomst in Amersfoort. Zijn ex-vrouw Sanne-Lot heeft ons een bericht gestuurd met de vraag deze te delen met mensen die wellicht bij deze bijeenkomst aanwezig willen zijn. Sanne-Lot is heel open en eerlijk over wat er gebeurd is. Wij bewonderen dit enorm en wensen haar en de kinderen veel sterkte.

Dit is het bericht van Sanne-Lot:

Zoals je waarschijnlijk weet heeft William Duterlay op 18 december zijn leven beëindigd, omdat hij niet langer kon leven met zijn HIV. Dit werd 5 jaar eerder bij toeval geconstateerd, toen de kinderen al geboren waren, en is opgelopen in een ziekenhuis in Senegal waar hij zijn Franse diensttijd vervulde (*). Toen het moment gekomen was om over te gaan op medicatie, besloot William hiermee niet verder te willen leven. William en ik waren een half jaar daarvoor uit elkaar gegaan, maar hij kwam 2 dagen per week om de kinderen op te vangen. Hij was erg dol op zijn kinderen en door zijn toewijding heeft onze oudste zoon zich verder ontwikkeld dan we hadden kunnen dromen.

William was de beste vader ter wereld en ik had gehoopt dat we uiteindelijk in co-ouderschap en in harmonie de kinderen hadden kunnen opvoeden. Het heeft niet zo mogen zijn. Naast vader was William een buitengewoon getalenteerde en creatieve patissier en een geduldige begeleider van zijn stagiaires en medewerkers. Met liefde en enthousiasme liet hij elke keer weer zien dat ook mensen met een beperking prima in staat zijn tot het leveren van topkwaliteit en daar was hij erg trots op.

Inmiddels is William begraven in Frankrijk. Ik wilde het daar bij laten, maar ik heb gemerkt dat er toch behoefte is aan een afsluiting in Nederland. Daarom heb ik besloten om alsnog een soort afscheid te organiseren. Zodat we daarna een leven kunnen gaan inrichten zonder William. Ik gun dat mijn kinderen en iedereen die daar behoefte aan heeft.

Dit vindt plaats op vrijdag 18 januari, van 16.00 tot 19.00 uur bij Het PLEIN, Magnesiumweg 2A. De ingang bevindt zich rechts aan de zijkant. Het PLEIN is een zorginstelling voor kinderen en jongeren met autisme, regelmatig liepen jongeren van Het PLEIN stage bij William.

Neem ook gerust de kinderen mee, het wordt geen formele bijeenkomst, er is alle ruimte voor hen.

Ik wil gelegenheid bieden om in gezamenlijkheid herinneringen aan William te delen. Dat betekent dat ik het op prijs stel als mensen iets willen vertellen over hun ervaring met William. Zelf zal ik natuurlijk ook iets vertellen.

Ik wil je vragen om aan Tim van der Sanden door te geven:

– of je komt en met hoeveel personen, in verband met de catering.
– of je iets wilt zeggen over William en hoeveel tijd je daarvoor wilt gebruiken.

Je kunt binnenlopen vanaf 16 uur, om 17 uur wil ik beginnen met het het delen van ervaringen, het is prettig als iedereen er dan is.

(*) Er blijkt nog steeds veel verwarring te zijn over HIV. Er is een Europese en een Afrikaanse variant. Iemand met HIV hoeft niet per definitie medicatie te slikken. De persoon wordt (net als William) regelmatig gecontroleerd. Als de virale lading omhoog gaat en een bepaalde waarde krijgt, dan pas wordt overgegaan op medicatie om AIDS te voorkomen. William was op dit punt gekomen. Over mogelijkheden van besmetting gaan veel verhalen rond. Klik op deze link voor de feiten om broodje-aap verhalen (waar William zo bang voor was, waardoor hij er niet over durfde te praten) te vermijden.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s