Winters genieten tijdens de Smaak van de Streekmarkt op zaterdag 15 december 2012

Overdracht Hoofdstad van de Smaak naar Gemeente Venlo – van aardappels naar worst-

Zaterdag 15 december is er alweer de achtste editie van de Smaak van de Streekmarkt. De markt staat in het teken van winter en Kerst. Ook vindt de overdracht plaats van de Hoofdstad van de Smaak naar de Gemeente Venlo – waar het thema ‘worst’ zal zijn. De streekmarkt heeft inmiddels de harten veroverd van veel inwoners uit Amersfoort en de regio. Een unieke, sfeervolle markt met volop gelegenheid om te proeven en genieten van (h)eerlijke producten uit onze omgeving.

De Smaak van de Streekmarkt is behoorlijk gegroeid de afgelopen twee jaar en heeft inmiddels een vaste plaats veroverd onder bezoekers uit de hele regio. Met inmiddels bijna veertig marktdeelnemers is de Smaak van de Streekmarkt een sfeervolle, afwisselende markt geworden. De markt is er voor jong en oud.

Winterse sferen

De markt staat uiteraard in het teken van winter en Kerst. Lekkere erwtensoep in diverse soorten, stamppotten, vuurkorven en kerstbomen zullen natuurlijk niet ontbreken. Vaste deelnemers zoals Eureka Geitenkaas, PrincePie, Zonnelied Brood, Slow Food, Eemlandhoeve, de Beebox en vele anderen ontbreken niet. Ook valt er dit keer weer volop aardappels te kopen bij de ‘Pieperdealer’.

Op het Eemplein zal er ook een Kerstmarkt aanwezig zijn, zodat er volop gelegenheid zal zijn om inkopen te doen voor de feestdagen. Dus kom allen naar het Eemplein!

Beste korte-keten-idee?

Tijdens de markt is er de mogelijkheid om 1000 euro te winnen met het beste idee om de voedselketen te verkorten. Wat betekent dat? Bedenk iets waardoor we meer kunnen profiteren van al het lekkers wat er in de stad & regio gemaakt wordt. We kunnen goed gebruikmaken van wat er in de omgeving wordt gemaakt en verbouwd. Onze markt is daar een mooi voorbeeld van. Weet jij ook een goed idee? Verras ons en dien je idee in.

Contant geld & pinnen

Deze markt is een echte markt waar u beslist met een goedgevulde tas naar huis zult gaan. Daar zijn we van overtuigd. Mocht u nog iets willen kopen dan is het mogelijk om bij de Albert Heijn op het Eemplein te pinnen.

Naast voordelige aardappels kunt u op de markt terecht voor kaas, vlees, groenten, fruit, brood, bier, honing, wijn, sap, koek, chocolade en nog veel meer smaakvolle streekproducten. Een hele leuke markt waar voor jong en oud iets te vinden is.

Tasje nodig?

Zijn de boodschappen niet meer te dragen? Er zijn handgemaakte papieren tassen beschikbaar. Kinderen kunnen deze bestempelen met aardappelstempels met diverse logo’s van de ondernemers.

Organisatie Smaak van de Streekmarkt

De Smaak van de Streekmarkt is twee jaar geleden opgezet door een achttal enthousiaste inwoners & ondernemers uit Amersfoort. Volgend jaar organiseren zij weer vier markten.
De markt heeft al veel betekend voor de stad & regio.

Waar vindt u de Smaak van de Streekmarkt?

U vindt de Smaak van de Streekmarkt aan de Eemkade bij de Grote Koppel. Vanaf de binnenstad bij Museum Flehite oversteken en doorlopen langs Bierbrouwerij de Drie Ringen. Kom je met de auto, dan kun je parkeren achter Zandfoort aan de Eem. De markt is van 10.00 uur tot 16.00 uur geopend. Proef, ontdek en geniet!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s